There are no breaking news at the moment

Stockholm växer allt mer i popularitet. Oavsett vad som undersöks i positiv mening så står sig Stockholm alltid väl gentemot internationella metropoler i jämförelse. Stockholm har en unik mix i sitt utbud som attraherar såväl utländska som inhemska turister.

Norden är ett stort område med förhållandevis få människor. Det karga klimatet och de dåliga förutsättningarna för odling gjorde länge att Norden hamnade på efterkälken i fråga om befolkningstillväxt och detta gjorde även att världens fokus hamnade på andra metropoler. London, New York, Sidney eller varför inte Mumbai växte ständigt i storlek och ryktbarhet medans nordens huvudstäder alla låg i något som näst intill kunde liknas dvala. Så är inte längre fallet. Stockholm har numera vuxit fram till en internationellt högaktad stad full av liv och rörelse som imponerar såväl på långväga turister som på landsmän från andra delar av landet. Har man inte gett Stockholm en chans att visa sig från sin bästa sida än så är det dags nu.

Sveriges huvudstad är nordens kulinariska dito

Det är nästan omöjligt att undvika det enorma utbudet av fantastiska restauranger som möter en besökare i Sveriges huvudstad. Stjärnrestauranger om vartannat erbjuder mattradition från världens alla hörn, samtidigt som den lokala maten alltid har sin tydliga plats i utbudet. För dig som tycker om att botanisera med smaker eller för dig som bara tycker om att äta dig mätt på fantastiska smaker så håller Stockholm världsklass som resmål.

Kulturutbudet är värdigt vilken annan stor metropol som helst

Oavsett vad du som besökare är ute efter, du finner alltid en upplevelse värd namnet i Sveriges huvudstad. Stadens anrika teaterscener erbjuder föreställningar med internationellt erkända skådespelare såväl som operor med världskända sångare och sångerskor. Vill man se på film finns ett stort utbud av biografer som visar både smala filmer såväl som moderna bioanläggningar i absoluta världsklass. Varje år kommer världsartister till Stockholm för att ge konserter och oavsett vilken musikgenre som intresserar en så finner man alltid ett event som faller en i smaken.

En häftig storstad i en häftig omgivning

Stockholms unika läge uppbyggt direkt på holmar i Östersjön och Mälaren gör det till en unik upplevelse i sig. Ingenstans i världen kan man som turist vandra runt i en storstad och på samma sätt alltid känna doften av hav. Inte för inte kallas Venedig ofta skämtsamt för Italiens Stockholm. Som turist är det alltid värt att ta en utflykt med någon av alla de båtar som trafikerar både Östersjön och Mälaren. Ät en fantastisk lunch på en av båtarna som kör turer ändå ut i ytterskärgården eller åk en med på en guidad visning till Björkö och vikingastaden Birka där Stockholms allra tidigaste skepnad lämnat spår mitt i landets tredje största sjö.

Stockholm erbjuder shopping i världsklass

Det är inte bara en möjlig kulinarisk upplevelse att vandra omkring i den svenska huvudstadens gränder, utan givetvis även en shoppingupplevelse. Oavsett märke och trendfaktor, i Stockholm kan du vara säker på att hitta det du letar efter. Huvudstaden håller en shopping helt i klass med både New York och Milano när det kommer till mode eller annan design.