There are no breaking news at the moment

För många är en långresa ett ouppnåeligt mål. Kostnaderna som det medför att ge sig ut på en lång resa skjuter ofta i höjden och även om man sparar in på billiga flygbiljetter så tar behovet av att äta och sova någorlunda bra förr eller senare ut sin rätt. Till Australien resen miljontals människor varje år från världens alla hörn. Många av dem stannar upp till och med ett år i landet down under. För att finansiera sin vistelse arbetar de i landet så länge de är där. På så sätt finansierar resan sig själv och man får en helt unik upplevelse som inte kan fås om man bor på ett hotellrum.

Work and travel är det internationella namnet på en reseform som tar tusentals svenskar till Australien varje år. Genom specialiserade resebyråer får man hjälp med arbetsvisum, jobbsökande och en specialanpassad plan just för dig: för exakt hur länge du vill resa och hur länge du vill arbeta under din vistelse. På det här sättet är du säker på att du har råd att stanna precis så länge du själv vill i landet och det blir då även möjligt att upptäcka down under på riktigt.

Populära arbeten som alltid återkommer i resenärers beskrivning är sådana som har med jordbruk att göra. Hjälp till att klippa får under säsong, eller sköt någons gård när denne själv är på semester. Ta hand om hästar eller andra djur samtidigt som du utforskar Australiens landsbygd. Vill man hellre uppehålla sig i en av landets stora städer så finns arbete att få även där, på exempelvis restauranger och liknande. Tänk på att man behöver ett speciellt visum för att få arbeta och att kraven på erfarenhet kan skifta på olika jobb.

När du väl fått tag på både visum, jobb och boende så är det dags att tänka på vad du vill göra resten av tiden. Australien är ett otroligt mångfacetterat land där det egentligen bara är fantasin som sätter stopp för alla upplevelsen. Blanda besök i häftiga storstäder med underbara naturupplevelser, kultur och djurliv.

Australien – världens bästa surfing

Bland jättevågor och en och annan vithaj hittar vi dem i drivor, människorna på sina surfbrädor. Sporten är extremt populär i Australien och en längre vistelse i landet är perfekt för den som vill lära sig surfandets sköna konst. Paddla ut med ansiktet mot horisonten för att invänta den perfekta vågen. Skaka av dig sanden och saltvattnet och soltorka i solnedgången. Oavsett var längs Australiens kust du befinner dig så är det möjligt att finna bra vatten att surfa i.

Upptäck Australiens skiftande natur

Australien är ett enormt land med relativt liten befolkning. Detta gör det möjligt att hitta stora områden med helt orörd natur. Det skiftande klimatet och landets stora yta gör att man utan problem kan besöka både tropiska skogar och öken. Australiens djurliv är helt unikt. Djur som kängurun finns bara här och är magnifika att titta på. Att landet inhyser världens giftigaste djur i form av insekter och ormar glömmer man direkt när man får syn på en sovande koala i ett eukalyptusträd.